Fallstudier

Castle Ashby

2009 to date 
Klient Compton Estates Arkitekt Articole Studios Tillverkare Feathercast

Under 2009 kontaktade Steve Cole från Articole Studios oss för att få veta om vi hade ett material som skulle kunna användas för att ersätta arkitektoniska trädgårdsdekorationer i Terracotta på Castle Ashby Estate i Northamptonshire. Den ursprungliga terrakottan tillverkades och installerades av J.M.Blashfield mellan 1867 och 1868 och hade till slut givit vika för frostskador och tidens härjningar.

Utmaningen var att hitta ett material som skulle kunna replikera den ursprungliga terrakotta, samtidigt som det ger nödvändiga garantier för livslängd och frostmotstånd. Vår första specifikation av Jesmonite AC730 visade sig vara bristfällig eftersom materialet är konstruerat för att användas endast i tunna sektioner med glasförstärkning. Vi började skapa ett nytt material som kan hällas i tjocka sektioner och som har tillräcklig styrka och hållbarhet för att hålla långt in i framtiden. Den materiallösning vi utvecklade kallas nu AC830 och vi investerade i en rad oberoende tester med CERAM för att visa dess hållbarhet mot ett brett sortiment av BS/EN-standarder. Det inte bara passade dessa standarder utan överträffade dem med stora marginaler, vilket resulterade i att materialet fortfarande används i det pågående projektet för att ersätta all terrakotta på plats.

Produkter som använts
  • Jesmonite AC830

“Vi har ett långsiktigt projekt för att ersätta massor av viktorianska arkitekturprydnader i terrakotta på Castle Ashby i Northampton. Kravet var att hitta ett slitstarkt och långvarigt material som hade bättre standard i jämförelse med "betong" eller "gjutsten". I arbetet med Jesmonites team skapade vi en anpassad mix som efterliknade det ursprungliga materialets färg och utseende. AC830 är gjuten i de formar som vi producerar på Articole Studios. Formarna tas direkt från de återställda originalbitarna av originalterrakotta. Articole Studios och förvaltarna av Castle Ashby har varit mycket imponerade över de slutliga resultaten.”

Steve Cole Managing Director, Articole Studios
KRAVET VAR TT HITTA ETT SLITSTARKT MATERIAL MED LÅNG HÅLLBARHET OCH BÄTTRE STANDARD I JÄMFÖRELSE MED "BETONG" ELLER "GJUTSTEN.
... VI FRÅGADE OSS HUR JESMONITEN SKULLE SE UT - VI ÄR FÖRBLUFFADE ÖVER HUR VÄL DEN ÅLDRAS I JÄMFÖRELSE MED DEN URSPRUNGLIGA TERRAKOTTAEN.