Fallstudier

Fitzroy Place, London

2016 
Klient Exemplar Arkitekt Lifschutz Davidson Sandilands Tillverkare Simplicity Abutments

Arkitekten önskade ett material som var mer externt hållbart samtidigt som det var mer mångsidigt jämfört med traditionella material som terrakotta. En serie rörformade, Jesmonite spjälgaller har fixerats till de fasta spandrillpanelerna vilket ger textur samtidigt som de ger en nivå av solskuggning till de glaserade utrymmena. Jesmonite AC730 erbjöd UV-resistens, ett lätt material med liten kalkutfällning, vilket gör det till ett perfekt material för ett projekt som drar nytta av naturligt ljus på alla fyra sidor av byggnaden.

Byggnaden krävde en viss grad av skuggning som erbjuds av en typisk, skulpturell brise soleil skiktad över fasaden.

Produkter som använts
  • Jesmonite AC730

“Detta utmanande projekt krävde en helt ny syn på möjligheterna med gjuten glasförstärkt cement. Samtidigt som vi hade alla tekniska, gjutnings- och formpressningsförmågor, behövde vi en materiell lösning. Jesmonite AC730 var svaret. Det flödade perfekt in i formens komplexitet, härdade snabbt och hade den nödvändiga höga tidiga styrkan för att göra detta projekt genomförbart.”

Rob Shand Simplicity Abutments
AC730 FYLLDE PERFEKT UPP I FORMENS KOMPLEXITET, HÄRDADE SNABBT OCH HADE DEN NÖDVÄNDIGA HÖGA TIDIGA STYRKAN FÖR ATT GÖRA DETTA PROJEKT GENOMFÖRBART.