Fallstudier

Portobello Square, London

2016 
Klient Catalyst Housing Group Arkitekt PRP Tillverkare Simplicity Abutments

Portobello Square är ett av de största förnyelserna i Kensington och Chelsea och går för närvarande igenom ett antal byggfaser. Klienten Catalyst Housing Group och Architect PRP behövde ett material som kunde replikera sten samtidigt som det var ett lättviktigt alternativ till en traditionell gjuten stenfasad.

Genom ett nära samarbete med en av våra Jesmonitetillverkare specificerade arkitekterna Jesmonite AC730 och ville ha en skräddarsydd färgstensyta. Projektets deadline krävde en materiell lösning som var snabbhärdande och AC730 leder till betydligt högre produktivitet än standard-GRC.

Produkter som använts
  • Jesmonite AC730

“Detta London-landmärkesprojekt krävde en skräddarsydd stenfärgsmatchning som uppfyllde klientens och utvecklarens höga krav, samtidigt som det var ett material som uppfyllde de nödvändiga normerna för hållbarhet och stöttålighet. Återigen gav Jesmonite ett heltäckande paket med materialutveckling, provberedning och tekniskt stöd som gjorde det möjligt för oss att vinna projektet och möta strikta tidsfrister utan att kompromissa med kvaliteten.”

Rob Shand Simplicity Abutments
JESMONITE GJORDE DET MÖJLIGT FÖR OSS ATT VINNA PROJEKTET OCH MÖTA STRIKTA TIDSFRISTER UTAN ATT KOMPROMISSA OM KVALITETEN.