Fallstudier

Unga Jesmonitedesigners

 

På Jesmonite är vi väldigt stolta över att ha arbetat med och stöttat en grupp spännande unga designers som var samtida på Royal College of Art. Deras arbete visar vad som kan uppnås när Jesmonite används på oortodoxa sätt och utanför vår standardmetodik.

Ariane Prin

Rust homeware collection

“Jag har jobbat med AC100 mycket de senaste två åren. Jag gillar att den härdar snabbt och att det fungerar bra med den typ av experiment som jag gör för min RUST-kollektion. Det finns fortfarande många delar av Jesmonite-sortimentet som jag inte har testat och som jag ser fram emot. Det är mångsidigt och inspirerande.”

Ariane Prin
prin.in
JAG GILLAR ATT DET HÄRDAR SNABBT OCH ATT DET FUNGERAR VÄL MED DE EXPERIMENT JAG GÖR...

Hilda Hellstrom

“Jag gillar Jesmonites multipla egenskaper. Det är ett formbart material som liknar keramik, men du kan skära och fila det som med trä. Och slutligen, med det sätt jag slutbehandlar materialet - får det stenegenskaper. Det är verkligen ett mycket mångsidigt material som låter dig arbeta på många olika sätt.”

Hilda Hellstrom
DET ÄR VERKLIGEN ETT MYCKET MÅNGSIDIGT MATERIAL SOM LÅTER DIG ARBETA PÅ MÅNGA OLIKA SÄTT.

Oscar Waning & Attua Aparicio

SILO STUDIO

"Innan vi använt Jesmonite såg vi det som ett material som är mycket enkelt att använda, med många standardapplikationer. När vi började experimentera för vårt projekt Newton’s Bucket ville vi ha något vi kunde gjuta i rörelse. Efter att ha provat några olika material konstaterade vi att Jesmonite gav oss överraskande resultat som passade vårt användningsområde mer än något annat. I vår studio fokuserar vi på materialforskning, och utvecklar nya sätt att använda dem; vi ser stor potential i Jesmoniteprodukter för icke-standardiserad användning."

Oscar Waning
silostudio.net
JESMONITE GAV OSS ÖVERRASKANDE RESULTAT SOM PASSADE VÅRT ANVÄNDNINGSOM–RÅDE MER ÄN NÅGOT ANNAT.

Alex Chinneck

“Som en ung skulptör är ambition en nödvändighet för utvecklingen av min praktik och av min karriär. Mina idéer går dock alltid betydligt längre än mina medel och min förmåga att producera dem och begränsade resurser är alltid ett hinder. Med det otroligt generösa stödet från Jesmonite har det varit möjligt att förverkliga mitt största och mest utmanande projekt hittills, en svävande byggnad på Covent Garden Piazza. Jag tycker att det är fantastiskt att Jesmonite finansierar och stödjer projekt av unga och ambitiösa utövare på alla kreativa områden och konstvärlden skulle vara en mer spännande plats om fler företag följde dem...”

Alex Chinneck

Bernadette Deddens & Tetsuo Mukai

Study O Portable

"Vi har arbetat med Jesmonite AC100 i fem år nu och har arbetat lite med AC730, initialt för att göra armband och långsamt uppgraderat till skålar, sidobord och det senaste tillägget är ett matbord."

Bernadette Deddens

James Thompson

Expanding Spaces UTSTÄLLNING

James började använda Jesmonite under sina studier vid Royal College of Art. År 2013 kontaktade han Jesmonite för sponsring och vi var glada att kunna hjälpa till. Detta resulterade i utställningen "Expanding Spaces" på Marsden Woo Gallery Space i London.

Stephanie Tudor

"Efter att ha experimenterat med ett antal mer kända byggmaterial fann jag att jag kunde uppnå mycket finare och mer invecklade finish med Jesmonite, samtidigt som jag behöll styrka och hållbarhet. Materialet låter mig verkligen leka, kombinera olika aggregat och element gjutna inuti den. Jag är förtjust i mångsidigheten hos Jesmonite, min fantasi blir vild av att tänka på de möjliga storskaliga arkitektoniska tillämpningarna av mina ytdesigner med hjälp av detta material."

Stephanie Tudor