Fallstudier

ZSL London Zoo

2016 
Klient Zoological Society London and Buxtons Arkitekt Ray Hole Architects Tillverkare Paragon Creative

Zoological Society London och Ray Hole Architects (RHA) var ansvariga för designen av en ny inhägnad med toppmoderna faciliteter för uppfödning av utrotningshotade asiatiska lejon. Attraktionen Land of the Lions på London Zoo öppnades officiellt av HM Drottningen i sällskap av HRH Hertigen av Edinburgh.

Jesmonite AC730 användes för att bygga upp hela miljön och skapa en autentisk indisk by likt de som finns i Gir nationalpark. Arbetena med AC730 innefattar 85 meter bergarbeten för att skapa klippstrukturer och ett indisk fort i ruiner som är 30 meter långt och fem meter högt.

Klienten ville ha en materiallösning i lättviktsmaterial för att förenkla transporten och installation samtidigt som AC730 även behövde färgmatchas och -tvättas för skapa en unik ytfinish.

Produkter som använts
  • Jesmonite AC730

”Jesmonite är snabbt på väg att bli Paragon Creatives mest föredragna material för efterbeläggning och laminering. Vi har använt materialet i hundratals projekt över hela världen och vi överaskas hela tiden av dess mångsidighet och förvånas över hur hållbart det är även vid installation i extrema miljöer. Vi hoppas att vi kan fortsätta arbeta med Jesmonite och använda oss av deras produkter på ett innovativt och kreativt sätt.”

David Bloodworth Creative Director, Paragon Creative
VI ÖVERASKAS HELA TIDEN AV DESS MÅNGSIDIGHET OCH FÖRVÅNAS ÖVER HUR HÅLLBART DET ÄR ÄVEN VID INSTALLATION I EXTREMA MILJÖER.